Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja obiadowa
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 406
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 406
Składniki
Polędwiczkę kroimy na centymetrowe plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmażamy z 2 stron na patelni. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w zależności od wielkości na grubsze plastry lub połówki. Solimy i chwilę podsmażamy. Mięso i pieczarki łączymy ze sobą i zalewamy wodą do przykrycia. Dodajemy 2 szczypty tymianku i dusimy wszystko około 30-40 min, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zalewany odrobiną śmietanki 30% i zagęszczamy sos najlepiej mąką krupczatką.