Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami i sosem tymiankowym

Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami i sosem tymiankowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1700

Dodano:

Odsłon: 1669

Pyszna propozycja obiadowa

Składniki

  • polędwiczka wieprzowa
  • Pieczarki
  • śmietanka 30%
  • tymianek
  • mąka pszenna
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczka wieprzowa z pieczarkami i sosem tymiankowym

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę kroimy na centymetrowe plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmażamy z 2 stron na patelni. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w zależności od wielkości na grubsze plastry lub połówki. Solimy i chwilę podsmażamy. Mięso i pieczarki łączymy ze sobą i zalewamy wodą do przykrycia. Dodajemy 2 szczypty tymianku i dusimy wszystko około 30-40 min, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zalewany odrobiną śmietanki 30% i zagęszczamy sos najlepiej mąką krupczatką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń