Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja obiadowa
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Polędwiczkę kroimy na centymetrowe plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmażamy z 2 stron na patelni. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w zależności od wielkości na grubsze plastry lub połówki. Solimy i chwilę podsmażamy. Mięso i pieczarki łączymy ze sobą i zalewamy wodą do przykrycia. Dodajemy 2 szczypty tymianku i dusimy wszystko około 30-40 min, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zalewany odrobiną śmietanki 30% i zagęszczamy sos najlepiej mąką krupczatką.