Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja obiadowa
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 4
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 21
Składniki
Polędwiczkę kroimy na centymetrowe plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmażamy z 2 stron na patelni. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w zależności od wielkości na grubsze plastry lub połówki. Solimy i chwilę podsmażamy. Mięso i pieczarki łączymy ze sobą i zalewamy wodą do przykrycia. Dodajemy 2 szczypty tymianku i dusimy wszystko około 30-40 min, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zalewany odrobiną śmietanki 30% i zagęszczamy sos najlepiej mąką krupczatką.