Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozmaryn ma charakterystyczny silny smak, lekko sosnowy, który doskonale komponuje się z wieprzowiną czy cielęciną. Mnie kojarzy się z lasem i popularnie używanym słowem choinka. W moim daniu wykorzystuję rozmaryn w połączeniu z wieprzowiną, konkretnie rzecz ujmując: z polędwiczkami wieprzowymi. Polecam :)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 132
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22746
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 5171
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 132
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22746
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 5171
Składniki
W pierwszej kolejności przygotować warzywka i owoce: obrać cebulę, umyć winogrona. Cebulę pokroić w piórka, winogrona pokroić na połówki i usunąć z nich pestki (najlepiej przy pomocy nożyka). Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, jeśli takie jeszcze są. Mięso pokroić w plasterki o grubości 1.5 cm, oprószyć pieprzem, smażyć na rozgrzanym smalcu po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone polędwiczki przełożyć na talerz, przykryć folią aluminiową i odstawić w ciepłe miejsce, np. do nagrzanego piekarnika.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa lekko zeszklić cebulę, następnie dodać wino, bulion, pokruszony rozmaryn, śmietankę. całość energicznie wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut, tak aby cebula nieco zmiękła.
Dodać winogrona, gotować do momentu, aż owoce "złapią" temperaturę. Inaczej mówiąc powinny być ciepłe :)) Sos doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.