Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka wieprzowa z sosem serowym

Polędwiczka wieprzowa z sosem serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 732 Ocena: 48634

Dodano:

Odsłon: 5235

Delikatne mięso podane z sosem z sera pleśniowego i marynowanego pieprzu.

Składniki

  • polędwiczka wp 1 szt
  • czosnek 6 zabków
  • smalec 2 łyżki
  • sól, pieprz czarny, pieprz biały
  • sos: ser pleśniowy 120 g, zielony pieprz marynowany2- 3 łyżki, cebula 2 szt, śmietanka 30 % 4 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwicę natrzeć solą i czarnym pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie obsmażyć na smalcu. Mięso podlać wodą (powinna przykryć mięso do połowy), wsypać łyżeczkę białego pieprzu i pół łyżeczki soli. Polędwiczkę dusić pod przykryciem przez godzinę. Pod koniec (10 minut przed końcem) duszenia dodać czosnek, który spowoduje, że mięso będzie bardziej aromatyczne.
    Gotową polędwiczkę pokroić na grubsze plastry. Podawać z sosem serowym.
    Link do sosu: https://smaker.pl/przepis-sos-z-sera-plesniowego-z-marynowanym-pieprzem,104935.html

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kiciaa 10 lutego 2017 świetny przepis , już bym zjadła .super babcia kicia

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 17 lutego 2014 Wyglądają pysznie no i ten marynowany pieprz nigdy nie używałam. Musi mieć ciekawy smak:-)) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 16 lutego 2014 uwielbiam duszoną polędwiczkę z pysznym sosikiem ! :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

btylza 16 lutego 2014 Przez godzinę duszenia polędwica się ,, rozleci" Przez tak długi czas dusimy polędwicę wołową! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń