Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z dań które lubię robić w zimie. Słodkawa śliwka i aksamitny sos ze śmietany a do tego przepyszna polędwiczka.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Składniki
Polędwiczkę kroimy na plastry, rozgniatamy ręką, każdy kawałek, solimi i pieprzymy z każdej strony.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy plastry polędwiczki z dwóch stron. Natępnie zdejmujemy na talerz - żeby ich nie przesuszyć
Na patelnię wrzucamy pokrojone wcześniej śliwki i umytego pokrojonego na półplasterki pora. Wlewamy wino i wszystko razem dusimy około 10 min. Przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy śmietankę i gotujey żeby sos nam zgęstniał
Pod koniec dodajemy polędwiczkę i chwilę wszystko dusimy. Podajemy z ryżem
Smacznego :)