Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z dań które lubię robić w zimie. Słodkawa śliwka i aksamitny sos ze śmietany a do tego przepyszna polędwiczka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Polędwiczkę kroimy na plastry, rozgniatamy ręką, każdy kawałek, solimi i pieprzymy z każdej strony.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy plastry polędwiczki z dwóch stron. Natępnie zdejmujemy na talerz - żeby ich nie przesuszyć
Na patelnię wrzucamy pokrojone wcześniej śliwki i umytego pokrojonego na półplasterki pora. Wlewamy wino i wszystko razem dusimy około 10 min. Przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy śmietankę i gotujey żeby sos nam zgęstniał
Pod koniec dodajemy polędwiczkę i chwilę wszystko dusimy. Podajemy z ryżem
Smacznego :)