Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedno z dań które lubię robić w zimie. Słodkawa śliwka i aksamitny sos ze śmietany a do tego przepyszna polędwiczka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Polędwiczkę kroimy na plastry, rozgniatamy ręką, każdy kawałek, solimi i pieprzymy z każdej strony.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy plastry polędwiczki z dwóch stron. Natępnie zdejmujemy na talerz - żeby ich nie przesuszyć
Na patelnię wrzucamy pokrojone wcześniej śliwki i umytego pokrojonego na półplasterki pora. Wlewamy wino i wszystko razem dusimy około 10 min. Przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy śmietankę i gotujey żeby sos nam zgęstniał
Pod koniec dodajemy polędwiczkę i chwilę wszystko dusimy. Podajemy z ryżem
Smacznego :)