Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczka ze szpinakiem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza .
marynaty wymieszaj. Polędwiczkę oczyść. Rozkrój wzdłuż, ale nie do końca, rozbij, formując prostokąt. Posmaruj marynatą z obydwu stron. Zwiń, włóż na 3-4 godziny do lodówki.
Nadzienie: szpinak rozmroź, odparuj nadmiar płynu. Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, przypraw. Ostudź.
Polędwiczkę rozwiń, ułóż suszone pomidory i szpinak. Zwiń, zepnij wykałaczkami. Oprósz mąką. W rondlu rozgrzej masło i olej. Obsmaż roladę ze wszystkich stron. Podlej winem, odparuj.
Wlej bulion, duś 20 min. Wlej śmietanę, duś do miękkości, obracając. Sos przypraw solą i pieprzem. Posyp natką.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie