Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj dodawałam odkrojone polędwiczki z piersi kurczaka do zup,ale tym razem postanowiłam zrobić z nich drugie(delikatne) danie... Eksperyment udany ;-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć.Delikatnie rozbić,posolić i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso "raz,dwa,pięć" po obu stronach.Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na tłuszczu ze smażenia mięsa,dodać posiekaną natkę.Wsypać 2 łyżki mąki,wymieszać i podlać wodą.Włożyć podsmażone polędwiczki,doprawić solą i pieprzem.Dusić ok 25 min.Podawać z młodymi ziemniaczkami,ryżem lub makaronem.
SMACZNEGO