Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj dodawałam odkrojone polędwiczki z piersi kurczaka do zup,ale tym razem postanowiłam zrobić z nich drugie(delikatne) danie... Eksperyment udany ;-)
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75313
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1592
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 513
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1266
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 762
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75313
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1592
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 513
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1266
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 762
Składniki
Polędwiczki umyć i osuszyć.Delikatnie rozbić,posolić i obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso "raz,dwa,pięć" po obu stronach.Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na tłuszczu ze smażenia mięsa,dodać posiekaną natkę.Wsypać 2 łyżki mąki,wymieszać i podlać wodą.Włożyć podsmażone polędwiczki,doprawić solą i pieprzem.Dusić ok 25 min.Podawać z młodymi ziemniaczkami,ryżem lub makaronem.
SMACZNEGO