Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli wiosenny obiad w ekspresowym tempie
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327493
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327493
Składniki
polędwiczkę kroimy w plastry o grubości ok 1 cm, delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy, a potem odkładamy na kilka minut
cebulę obieramy i drobno siekamy, kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę, koperek drobno siekamy
w dużym rondlu rozgrzewamy olej i szybko obsmażamy polędwiczki z obu stron, odkładamy na talerz
na tym samym tłuszczu szklimy cebulę, po czym dorzucamy kapustę, pomidory i paprykę, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 10 min
w tym czasie rozgrzewamy na małej patelni masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszając smażymy, aż zasmażka ładnie nam się zrumieni
zasmażkę łączymy z duszącymi się warzywami, dodajemy koperek, polędwiczki, paprykę słodką i ostrą i dusimy wszystko razem jeszcze 10 min, doprawiamy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)