Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki na żubrówce"
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 51
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 51
Składniki
Cebule oraz marchewki obierz, pokrój na kawałeczki, podsmaż w brytfance na oleju. Warzywa podlej bulionem, zagotuj. Utłucz ziele angielskie, jałowiec oraz listki laurowe. Wymieszaj z łyżeczką soli. Mięso umyj, natrzyj przyprawami. Włóż do bulionu z warzywami. Ponownie zagotuj. Duś jeszcze ok. 35 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Polędwiczki wyjmij. Do sosu dodaj żubrówkę, gruszki i konfiturę. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zagotuj. Boczek pokrój, wysmaż. Mięso podawaj z sosem i np. krokietami. Przed podaniem posyp boczkiem.Źródło: Naj