Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1147
Dodano: 03.07.2010
Odsłon: 17189
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem z odrobiną soli, posyp majerankiem, solą, pieprzem, odstaw na 2 h. Pózniej obsmaż mięso na tłuszczu ze wszystkich stron, w trakcie smażenia dodaj gin.
Na środek rozwiniętego ciasta połóż mięso, zawiń i zlep brzegi. Piecz 35 min w nagrzanym piekarniku (200 st).
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 26 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Fajne danie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 26 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
super pomysł1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 30 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
jak tylko stałam się szczęśliwym posiadaczem pięknych polędwiczek zrobiłam to danie (mięsko natartłam także musztardą) - było pzrepyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 06 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
no teraz to Ci nie wybaczę , ja tak daleko od domu a Ty mi takie pyszności pokazujesz :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
To jest bardzo dobre danie.Ja też robie polędwiczki w cieściefrancuskim, tylko nieco inaczej. Pod takim samym tytułem jest przepis na moim profilu. Polecam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
ale apetyczne .....1 Kto głosował? | Odpowiedz

eses 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
ja bym jeszcze dodała coś do środka... szpinak, ser.. co kto lubi w zasadzie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz