Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja szybkiego obiadu na każdą kieszeń. Rumiane ziemniaki i soczyste, delikatne polędwiczki w przepysznej panierce to zestaw, który pokocha cała rodzina i jeszcze nie raz zagości na naszym stole.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 142
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 69
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 195
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 142
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 69
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 195
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w niezbyt grube plastry, obgotowujemy w gorącej, osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie odcedzamy na sicie i wrzucamy na rozgrzany olej z łyżką masła, solimy odrobinę, posypujemy ziołami prowansalskimi, czerwoną papryką i smażymy na rumiano. Składniki panierki łączymy, następnie mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Piwo powinno być zimne, im zimniejsze tym lepiej, panierka będzie bardziej chrupiąca. Polędwiczki myjemy, dokładnie osuszamy i oprószamy solą, pieprzem i papryką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy dużo oleju, jak do smażenia ryb. Polędwiczki zanurzamy w panierce, smażymy z obu stron na rumiano.
Gotowe kawałki mięsa osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ziemniakami z patelni i ulubioną surówką. Smacznego!