Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja szybkiego obiadu na każdą kieszeń. Rumiane ziemniaki i soczyste, delikatne polędwiczki w przepysznej panierce to zestaw, który pokocha cała rodzina i jeszcze nie raz zagości na naszym stole.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2228
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1319
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 492
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3491
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2228
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1319
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 492
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3491
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1113
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w niezbyt grube plastry, obgotowujemy w gorącej, osolonej wodzie przez 5 minut. Następnie odcedzamy na sicie i wrzucamy na rozgrzany olej z łyżką masła, solimy odrobinę, posypujemy ziołami prowansalskimi, czerwoną papryką i smażymy na rumiano. Składniki panierki łączymy, następnie mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Piwo powinno być zimne, im zimniejsze tym lepiej, panierka będzie bardziej chrupiąca. Polędwiczki myjemy, dokładnie osuszamy i oprószamy solą, pieprzem i papryką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy dużo oleju, jak do smażenia ryb. Polędwiczki zanurzamy w panierce, smażymy z obu stron na rumiano.
Gotowe kawałki mięsa osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ziemniakami z patelni i ulubioną surówką. Smacznego!