Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w diabelskim sosie z zielonego pieprzu. Sprawdzą się na odświętny obiad. Mięso duszone w sosie wychodzi niesamowicie kruche i delikatne, pieprzowy sos ciekawie podkręca jego smak i nadaje ostrości. Przepis pochodzi z 576 odcinka programu "Rączka gotuje", gdzie Remigiusz Rączka odwiedza Podzamcze w Rabsztynie i gotuje z tamtejszym szefem kuchni.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1992
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 40
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1992
Składniki
Ząbki czosnku obierz i pokrój w drobną kostkę.
Polędwiczkę wieprzową pokrój w równej grubości plastry. Każdy z nich rozbij delikatnie tłuczkiem. Mięso oprósz solą i pieprzem, natrzyj czosnkiem. Następnie mięso obtocz w mące.
Obtoczone w mące kawałki mięsa obsmaż po 2-3 minuty z każdej strony na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie odlej tłuszcz z patelni.
Podsmażone polędwiczki wieprzowe zalej śmietanką 30%, dodaj zielony pieprz marynowany. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec wlej 2 łyżki likieru pomarańczowego lub sok wyciśnięty z połówki pomarańczy. Polędwiczki podduś w sosie przez kolejne 4 minuty.
Polędwiczki w diabelskim sosie podawaj z ulubionymi dodatkami.