Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam delikatne mięso z polędwiczek, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzenie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i trochę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną. Zróbcie, a oblizywanie palców nie będzie końca.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17444
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 208
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17444
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, obsypuje solą oraz pieprzem, następnie smażę z obu stron na rozgrzanym oleju
2. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, smażę pięć minut, podlewam bulionem, wlewam sos worcestershire, dodaję koncentrat pomidorowy, wsypuję paprykę ostrą, chili i gotuję około 20 minut. 3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, dwie minutki gotuję.
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami lub kopytkami oraz surówką. 5. Smacznego.