Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Deska do krojenia , nóż, patelnia
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1983
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2067
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 443
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 14
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1983
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2067
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 443
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 14
Składniki
Polędwiczkę umyć, usunąć błonki, pokroić w plastry , lekko rozklepać ręką. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę natrzeć mięso , doprawić solą, pieprzem , majerankiem, pozostawić chwilę, aby nabrało aromatu. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroićw kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć polędwiczki z każdej strony , wyjąć.
Na ten tłuszcz wrzucić cebulę i smażyć chwilę aż się zrumieni , dodać pieczarki, paprykę doprawić solą , ziołami prowansalskimi, dusić 5 minut. Włożyć polędwiczki , podlać bulionem i całość gotować 30 minut, doprawić śmietaną , chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.