Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Deska do krojenia , nóż, patelnia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1537
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1537
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Polędwiczkę umyć, usunąć błonki, pokroić w plastry , lekko rozklepać ręką. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę natrzeć mięso , doprawić solą, pieprzem , majerankiem, pozostawić chwilę, aby nabrało aromatu. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroićw kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć polędwiczki z każdej strony , wyjąć.
Na ten tłuszcz wrzucić cebulę i smażyć chwilę aż się zrumieni , dodać pieczarki, paprykę doprawić solą , ziołami prowansalskimi, dusić 5 minut. Włożyć polędwiczki , podlać bulionem i całość gotować 30 minut, doprawić śmietaną , chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.