Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Deska do krojenia , nóż, patelnia
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 379
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 275
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 201
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 379
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 275
Składniki
Polędwiczkę umyć, usunąć błonki, pokroić w plastry , lekko rozklepać ręką. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę natrzeć mięso , doprawić solą, pieprzem , majerankiem, pozostawić chwilę, aby nabrało aromatu. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroićw kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć polędwiczki z każdej strony , wyjąć.
Na ten tłuszcz wrzucić cebulę i smażyć chwilę aż się zrumieni , dodać pieczarki, paprykę doprawić solą , ziołami prowansalskimi, dusić 5 minut. Włożyć polędwiczki , podlać bulionem i całość gotować 30 minut, doprawić śmietaną , chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.