Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Deska do krojenia , nóż, patelnia
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Składniki
Polędwiczkę umyć, usunąć błonki, pokroić w plastry , lekko rozklepać ręką. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę natrzeć mięso , doprawić solą, pieprzem , majerankiem, pozostawić chwilę, aby nabrało aromatu. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroićw kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć polędwiczki z każdej strony , wyjąć.
Na ten tłuszcz wrzucić cebulę i smażyć chwilę aż się zrumieni , dodać pieczarki, paprykę doprawić solą , ziołami prowansalskimi, dusić 5 minut. Włożyć polędwiczki , podlać bulionem i całość gotować 30 minut, doprawić śmietaną , chwilę gotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.