Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy rodzina narzeka na monotonię obiadów spraw im niespodziankę serwując danie niczym z drogiej restauracji.
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 33
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 73
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 41
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 33
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 73
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 41
Składniki
Ryż włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 20 minut. W tym czasie mocno obsmaż polędwiczki na oleju. Oprósz solą i pieprzem. Zawiń w folię aluminiową, włóż do piekarnika. 150°C.
Marchewki wyszoruj, odetnij nać pozostawiając zielone łodyżki o długości 0,5 cm. Zalej wrzątkiem. Posól, dodaj odrobinę cukru. Gotuj do miękkości. Posiekaną cebulę zeszklij na łyżce masła. Dodaj plasterki pieczarek. Smaż aż odparuje cały płyn. Oprósz mąką, zasmaż. Rozprowadź mlekiem i śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i zielem angielskim. Zagotuj.
Do sosu włóż pokrojoną w plastry polędwicę. Podgrzewaj jeszcze 5 minut. Marchewkę odcedź. Polej resztą stopionego masła, wymieszaj. Osącz ryż. Na talerzach układaj po porcji ryżu, polędwiczek i marchewki.