Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy rodzina narzeka na monotonię obiadów spraw im niespodziankę serwując danie niczym z drogiej restauracji.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3517
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 361
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1739
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3517
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 361
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1739
Składniki
Ryż włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 20 minut. W tym czasie mocno obsmaż polędwiczki na oleju. Oprósz solą i pieprzem. Zawiń w folię aluminiową, włóż do piekarnika. 150°C.
Marchewki wyszoruj, odetnij nać pozostawiając zielone łodyżki o długości 0,5 cm. Zalej wrzątkiem. Posól, dodaj odrobinę cukru. Gotuj do miękkości. Posiekaną cebulę zeszklij na łyżce masła. Dodaj plasterki pieczarek. Smaż aż odparuje cały płyn. Oprósz mąką, zasmaż. Rozprowadź mlekiem i śmietaną. Dopraw solą, pieprzem i zielem angielskim. Zagotuj.
Do sosu włóż pokrojoną w plastry polędwicę. Podgrzewaj jeszcze 5 minut. Marchewkę odcedź. Polej resztą stopionego masła, wymieszaj. Osącz ryż. Na talerzach układaj po porcji ryżu, polędwiczek i marchewki.