Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy sezon grzybowy już dawno za nami, ratujmy się suszonymi grzybami:). Potrawy z ich dodatkiem są bardzo aromatyczne i zazwyczaj ekspresowe do zrobienia, jak dzisiejsze polędwiczki. Najlepiej smakują z gniecionymi ziemniakami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7966
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7966
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem, zostawiamy je na 2-3h, najlepiej na całą noc (nie wylewamy wody - użyjemy jej do sosu).
Cebulę i grzyby drobno siekamy. Polędwiczki kroimy w plastry. Posypujemy je solą i przyprawami, podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, dodajemy cebulę, grzyby, smażymy jeszcze chwilę.
Wlewamy wino, wodę z moczenia grzybów, dusimy do odparowania płynów. Do polędwiczek dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki.