Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka do obiadu, albo jako przekąska.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3618
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422706
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2442
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3618
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422706
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2442
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić z błon.
Podsmażyć na oleju z obu stron.
Wyjąć na deskę do przestygnięcia. Lecz dobrze ją posolić, popieprzyć i posypać papryką.
Cebulę obrać, pokroić w talarki i ułożyć na posmarowanej blaszce. Będzie to ruszt dla mięsa.Ułożyć polędwiczki na cebuli, posmarować musztardą. Posypać bułka tartą z migdałami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 175*, ok pół godziny. Wyjąć i polać wytopionym tłuszczem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 min.
Podawać na ciepło do obiadu, albo na zimno jako przekąskę.