Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka do obiadu, albo jako przekąska.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6338
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1962
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6338
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1962
 
         
         
                Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić z błon.
Podsmażyć na oleju z obu stron.
Wyjąć na deskę do przestygnięcia. Lecz dobrze ją posolić, popieprzyć i posypać papryką.
Cebulę obrać, pokroić w talarki i ułożyć na posmarowanej blaszce. Będzie to ruszt dla mięsa.Ułożyć polędwiczki na cebuli, posmarować musztardą. Posypać bułka tartą z migdałami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 175*, ok pół godziny. Wyjąć i polać wytopionym tłuszczem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 min.
Podawać na ciepło do obiadu, albo na zimno jako przekąskę.