Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka do obiadu, albo jako przekąska.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5476
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29827
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 243
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19506
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1086
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5476
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29827
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 243
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19506
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1086
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić z błon.
Podsmażyć na oleju z obu stron.
Wyjąć na deskę do przestygnięcia. Lecz dobrze ją posolić, popieprzyć i posypać papryką.
Cebulę obrać, pokroić w talarki i ułożyć na posmarowanej blaszce. Będzie to ruszt dla mięsa.Ułożyć polędwiczki na cebuli, posmarować musztardą. Posypać bułka tartą z migdałami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 175*, ok pół godziny. Wyjąć i polać wytopionym tłuszczem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 min.
Podawać na ciepło do obiadu, albo na zimno jako przekąskę.