Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym w towarzystwie puree z ziemniaków i brokułów gotowanych na parze
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11667
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11667
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Polędwiczkę pokroić na 1.5 cm kotlety i lekko rozbić ręką. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano na maśle. Doprawić solą, pieprzem. Wlać szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową, chwilę podgotować. Wlać śmietanę, jeszcze chwilę gotować, zdjąć z ognia i przestudzić. Zmiksować blenderem. Polędwiczki podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Włożyć do sosu i razem podgotować.