Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym w towarzystwie puree z ziemniaków i brokułów gotowanych na parze
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19020
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20192
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19020
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20192
Składniki
Polędwiczkę pokroić na 1.5 cm kotlety i lekko rozbić ręką. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano na maśle. Doprawić solą, pieprzem. Wlać szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową, chwilę podgotować. Wlać śmietanę, jeszcze chwilę gotować, zdjąć z ognia i przestudzić. Zmiksować blenderem. Polędwiczki podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Włożyć do sosu i razem podgotować.