Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane polędwiczki są niebywale kruche i soczyste. Najlepiej smakują podane z sosem chrzanowym. Gwarantujemy, że zrobią furorę podczas świąt.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10747
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2444
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10747
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2444
Składniki
Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem i roztartym w dłoniach majerankiem. Obsmażyć na maśle, przełożyć na deskę.
Na tej samej patelni zeszklić drobno posiekaną cebulę. Pod koniec dorzucić pokrojony czosnek. Podlać wodą (½ szklanki wystarczy).
Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać i wlać na patelnię. Dorzucić chrzan. Przyprawić solą. Dodać podsmażone mięso i dusić przez kilka minut.
Podawać z kaszą i ćwikłą z chrzanem. Polędwiczki można udekorować świeżym majerankiem.