Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Naczynie żaroodporne, miseczka, deska do krojenia, nóż
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 396
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1784
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 396
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1784
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Składniki
Polędwiczkę umyć usunąć błonki. W miseczce umieścić tymianek, oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek , dodać sól, pieprz, dodać 6 łyżek oliwy z oliwek wymieszać , zanurzyć polędwiczkę na kilka godzin , najlepiej na noc. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć polędwiczkę , następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym i obłożyć ananasem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut, wyjąć polać syropem z ananasa , wstawić i piec 10 minut. Wyjąć odczekać 7 minut i pokroić na plastry. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z ziemniakami i surówką.