Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Naczynie żaroodporne, miseczka, deska do krojenia, nóż
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2536
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7538
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2536
Składniki
Polędwiczkę umyć usunąć błonki. W miseczce umieścić tymianek, oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek , dodać sól, pieprz, dodać 6 łyżek oliwy z oliwek wymieszać , zanurzyć polędwiczkę na kilka godzin , najlepiej na noc. Na patelni rozgrzać trochę oleju i obsmażyć polędwiczkę , następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym i obłożyć ananasem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut, wyjąć polać syropem z ananasa , wstawić i piec 10 minut. Wyjąć odczekać 7 minut i pokroić na plastry. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z ziemniakami i surówką.