Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek niedźwiedzi to nieco zapomniana w kuchni roślina. A szkoda, bo dania z jego udziałem smakują świetnie a ostatecznie przekonać powinny nas jego właściwości zdrowotne. Sięgajmy po niego częściej, np. posypując nim smażone mięso:).
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10730
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2418
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10730
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2418
Składniki
Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek.
Mięso posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią.