Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek niedźwiedzi to nieco zapomniana w kuchni roślina. A szkoda, bo dania z jego udziałem smakują świetnie a ostatecznie przekonać powinny nas jego właściwości zdrowotne. Sięgajmy po niego częściej, np. posypując nim smażone mięso:).
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4430
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 809
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4430
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 809
Składniki
Polędwiczki kroimy na plastry około 3 cm szerokości. Delikatnie roztłukujemy dłonią każdy kawałek.
Mięso posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy około 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią.