Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon kurkowy w pełni. Sos w połączeniu z delikatnymi polędwiczkami. Polecam.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Składniki
Polędwiczki umyłem, usunąłem błony i tłuszcz. Mięso natarłem solą i pieprzem, oprószyłem mąką. Na patelni rozgrzałem połowę masła i na dość dużym ogniu obsmażyłem ze wszystkich stron polędwiczki, tak aby się lekko zrumieniły. Owinąłem folią aluminiową, aby zmiękły. W rondlu rozpuściłem resztę masła, zeszkliłem na nim drobno posiekaną cebulę, dodałem kurki. Kurki: po przebraniu, starannie je oczyściłem, umyłem, większe pokroiłem na połówki lub ćwiartki. Po dodaniu kurek, dusiłem na dość dużym ogniu około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia doprawiłem do smaku solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i świeżo pokrojonym lubczykiem i natką pietruszki.