Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon kurkowy w pełni. Sos w połączeniu z delikatnymi polędwiczkami. Polecam.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 319
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1671
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 319
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1671
Składniki
Polędwiczki umyłem, usunąłem błony i tłuszcz. Mięso natarłem solą i pieprzem, oprószyłem mąką. Na patelni rozgrzałem połowę masła i na dość dużym ogniu obsmażyłem ze wszystkich stron polędwiczki, tak aby się lekko zrumieniły. Owinąłem folią aluminiową, aby zmiękły. W rondlu rozpuściłem resztę masła, zeszkliłem na nim drobno posiekaną cebulę, dodałem kurki. Kurki: po przebraniu, starannie je oczyściłem, umyłem, większe pokroiłem na połówki lub ćwiartki. Po dodaniu kurek, dusiłem na dość dużym ogniu około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec smażenia doprawiłem do smaku solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i świeżo pokrojonym lubczykiem i natką pietruszki.