Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna propozycja na wielkanocny obiad. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 404
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 404
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14784
Składniki
Polędwiczki podzielić na dwie mniej więcej równe części. Każdą naciąć i rozłożyć. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.
Na patelni roztopić masło i zezłocić na nim drobno posiekany czosnek. Dorzucić rozmrożony i odciśnięty szpinak. Wymieszać i dusić przez chwilę. Dodać pokrojone pomidory. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć na mięso. Złożyć, spiąć szpadkami do zrazów i obsmażyć z każdej strony na klarowanym maśle. Zalać śmietanką. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Przykryć i dusić do miękkości.
Podawać z sosem.