Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na delikatne i soczyste polędwiczki z indyka skąpane w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego szpinaku. Danie jest smacznie i pożywne, a do tego proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
Składniki
Polędwiczki z indyka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą, białym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Mięso obsmażamy delikatnie na maśle klarowanym, dodajemy szpinak, a następnie śmietanę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu (około 5 minut). Sos doprawiamy do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Danie idealnie komponuje się z dodatkiem ryżu lub kaszy jaglanej. Życzę smacznego! :)