Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z indyka w sosie śmietanowym ze szpinakiem

Polędwiczki z indyka w sosie śmietanowym ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 944 Ocena: 24837

Dodano:

Odsłon: 17033

Dzisiaj zapraszam na delikatne i soczyste polędwiczki z indyka skąpane w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem świeżego szpinaku. Danie jest smacznie i pożywne, a do tego proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Smacznie polecam :)

Składniki

  • 2 polędwice z indyka
  • 120 g świeżego szpinaku
  • 220 g śmietany
  • masło klarowane
  • pieprz biały
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • sól do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki z indyka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą, białym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Mięso obsmażamy delikatnie na maśle klarowanym, dodajemy szpinak, a następnie śmietanę, przykrywamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu (około 5 minut). Sos doprawiamy do smaku solą oraz gałką muszkatołową.

  2. Danie idealnie komponuje się z dodatkiem ryżu lub kaszy jaglanej.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń