Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z kaczki

Polędwiczki z kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4027

Dodano:

Odsłon: 405

Moja rodzina lubi drób, więc polędwiczki podane z kluskami śląskimi i buraczkami zostały spałaszowane błyskawicznie. Samo mięso jest kruche i bardzo smaczne. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 80 dag polędwiczek z kaczki
  • 1 cebula
  • 3 jabłka
  • marynata: sól, pieprz, papryka słodka, 1 łyżeczka majeranku, kilka łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i przełożyć do miseczki. Przygotować marynatę. Polać nią polędwiczki. Wymieszać i dać do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia dodać do mięsa pokrojoną w piórka cebulę i jabłka pokrojone w ósemki. Całość przełożyć do rękawa foliowego. Umieścić zapełniony rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 st. C przeszło godzinę. W czasie pieczenia wytworzy się sos. Można go zagęścić mąką, ale i bez tego jest smaczny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń