Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi drób, więc polędwiczki podane z kluskami śląskimi i buraczkami zostały spałaszowane błyskawicznie. Samo mięso jest kruche i bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10794
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3453
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2499
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10794
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3453
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2499
Składniki
Mięso umyć i przełożyć do miseczki. Przygotować marynatę. Polać nią polędwiczki. Wymieszać i dać do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia dodać do mięsa pokrojoną w piórka cebulę i jabłka pokrojone w ósemki. Całość przełożyć do rękawa foliowego. Umieścić zapełniony rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 st. C przeszło godzinę. W czasie pieczenia wytworzy się sos. Można go zagęścić mąką, ale i bez tego jest smaczny.