Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi drób, więc polędwiczki podane z kluskami śląskimi i buraczkami zostały spałaszowane błyskawicznie. Samo mięso jest kruche i bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 831
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12593
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 831
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12593
Składniki
Mięso umyć i przełożyć do miseczki. Przygotować marynatę. Polać nią polędwiczki. Wymieszać i dać do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia dodać do mięsa pokrojoną w piórka cebulę i jabłka pokrojone w ósemki. Całość przełożyć do rękawa foliowego. Umieścić zapełniony rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 st. C przeszło godzinę. W czasie pieczenia wytworzy się sos. Można go zagęścić mąką, ale i bez tego jest smaczny.