Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi drób, więc polędwiczki podane z kluskami śląskimi i buraczkami zostały spałaszowane błyskawicznie. Samo mięso jest kruche i bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 464
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 54
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 464
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 54
Składniki
Mięso umyć i przełożyć do miseczki. Przygotować marynatę. Polać nią polędwiczki. Wymieszać i dać do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia dodać do mięsa pokrojoną w piórka cebulę i jabłka pokrojone w ósemki. Całość przełożyć do rękawa foliowego. Umieścić zapełniony rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 st. C przeszło godzinę. W czasie pieczenia wytworzy się sos. Można go zagęścić mąką, ale i bez tego jest smaczny.