Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, wyśmienity obiad. Sos jest kremowy, lekko kwaskowy dzięki cytrynie, nadaje polędwiczkom wyrazistego smaku. Polędwiczki w sosie cytrynowo -śmietanowym w połączeniu z ryżem stanowią wyjątkowe danie, które zadowoli wszystkich domowników.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Polędwiczki myjemy, osuszamy, lekko solimy i obsmażamy z obu stron na patelni, na łyżce masła i oleju. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki masła i rozprowadzamy w nim czubatą łyżkę mąki. Podsmażamy minutę, wlewamy bulion, mieszamy energicznie, aby nie było grudek. Dodajemy sok z cytryny i skórkę otartą z niej. Na koniec hartujemy łyżką gorącego sosu śmietanę i wlewamy ją do rondelka. Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i pieprzem. Wrzucamy do sosu polędwiczki, chwilę dusimy całość. Na koniec posypujemy polędwiczki i sos kurkumą. Polędwiczki w sosie cytrynowo -śmietanowym gotowe!