Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z mozzarellą

Polędwiczki z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 654 Ocena: 6257

Dodano:

Odsłon: 2750

Soczyste polędwiczki nadziewane serem i warzywami, to nie tylko pyszne danie, ale również ozdoba stołu.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • Opakowanie Mini Mozzarelli
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ papryki czerwonej
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki z mozzarellą

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż ale nie do końca i rozbijamy.
    2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

  2. 3. Na środku mięsa układamy kuleczki mozzarelli.
    4. Po bokach podłużne plasterki papryki oraz ogórka.

  3. 5. Zwijamy w roladę.

  4. 6. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

  5. 7. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plasterki i układamy na półmisku.
    8. Możemy polać dowolnym sosem.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 grudnia 2019 Wspaniałe dodatki,polędwiczki pierwsza klasa:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helenapon 16 grudnia 2019 Polędwiczki uwielbiam a jeszcze z takimi dodatkami muszą być wspaniałe.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 grudnia 2019 Super, uwielbiam takie połączenia, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń