Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z pieczarkami

Polędwiczki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 10698

Dodano:

Odsłon: 11942

Soczystsze polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z pieczarkami.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • ½ kg pieczarek
  • 200g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Mąka pszenna do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra
  • Cebula
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki z pieczarkami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, dłonią rozbijamy oraz doprawiamy solą oraz pieprzem.
    2. Do mięsa wlewamy sos sojowy, dokładnie mieszamy.
    3. Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

  2. 4. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    5. Grzyby podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy przecier, doprawiamy papryką ostrą.

  3. 6. Sos z pieczarkami łączymy z mięsem.
    7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń