Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczystsze polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z pieczarkami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 415
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1793
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 415
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1793
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
Składniki
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, dłonią rozbijamy oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. 2. Do mięsa wlewamy sos sojowy, dokładnie mieszamy. 3. Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
4. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Grzyby podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy przecier, doprawiamy papryką ostrą.
6. Sos z pieczarkami łączymy z mięsem. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.