Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z pieprzem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Natrzyj mięso pieprzem, solą i zrumień na patelni na 2 łyżkach masła. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 175 st. C ok. 8 minut.
Ugotuj warzywa (ok. 10 minut). Dodaj do nich łyżkę masła i dokładnie wymieszaj. Posyp szczypiorem.
Podsmaż na oliwie posiekaną szalotkę. Dodaj przyprawy i smaż 2 minuty. Wlej bulion i śmietanę. Zredukuj o połowę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Zmiksuj sos. Podawaj mięso z warzywami i pianką z curry.Źródło: Olivia