Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche polędwiczki z sarniny nadziałam kolorowymi warzywami. Wyszło pysznie zdrowo i kolorowo.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10062
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9101
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6458
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10062
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9101
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6458
Składniki
Polędwiczki kroimy na 8-10 cm kawałki. W każdym kawałku robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy curry i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy brandy i sos sojowy. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jeśli zostały nam resztki warzyw też je dokładamy. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.