Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche polędwiczki z sarniny nadziałam kolorowymi warzywami. Wyszło pysznie zdrowo i kolorowo.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2660
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Polędwiczki kroimy na 8-10 cm kawałki. W każdym kawałku robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy curry i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy brandy i sos sojowy. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jeśli zostały nam resztki warzyw też je dokładamy. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.