Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche polędwiczki z sarniny nadziałam kolorowymi warzywami. Wyszło pysznie zdrowo i kolorowo.
Polędwiczki kroimy na 8-10 cm kawałki. W każdym kawałku robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy curry i obtaczamy w semolinie.
Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy brandy i sos sojowy. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jeśli zostały nam resztki warzyw też je dokładamy. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.
Polędwiczki podamy z sosem śliwkowym. Delikatne, soczyste z nutą owocowego sm...
Odsłon: 3257
Jak mawia mój syn "podobnie jak Indianie z pozyskanej tuszy zjadamy wszystko...
Odsłon: 4942
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1402
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 319
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 17
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 181
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 98
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1402
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 319
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 17
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 181
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 98
Składniki
Polędwiczki kroimy na 8-10 cm kawałki. W każdym kawałku robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy curry i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy brandy i sos sojowy. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jeśli zostały nam resztki warzyw też je dokładamy. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 17
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 181