Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche polędwiczki z sarniny nadziałam kolorowymi warzywami. Wyszło pysznie zdrowo i kolorowo.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 309
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2673
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 309
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2673
Składniki
Polędwiczki kroimy na 8-10 cm kawałki. W każdym kawałku robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy curry i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy brandy i sos sojowy. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jeśli zostały nam resztki warzyw też je dokładamy. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.