Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny pomysł na polędwiczki . Super połączenie. Polecam spróbować.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Składniki
Polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić vegetą i pieprzem a czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, po podsmażeniu przełożyć ją do polędwiczek i zalać winem. Naczynie wstawić do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień polędwiczki obsmażyć w całości, włożyć z powrotem do naczynia i piec ok. 1 godz. w temp. 180- 190 st. C, aż będą miękkie. Wyjąć i kroić po skosie.
Sos z kurek. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać kurki i dalej smażyć, od czasu do czasu mieszając. Gdy kurki nam się już podsmażą to dodajemy do nich kawałkami serek topiony, rozcierając co jakiś czas ewentualne grudki. Smacznego.