Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny pomysł na polędwiczki . Super połączenie. Polecam spróbować.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Składniki
Polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego, doprawić vegetą i pieprzem a czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, po podsmażeniu przełożyć ją do polędwiczek i zalać winem. Naczynie wstawić do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień polędwiczki obsmażyć w całości, włożyć z powrotem do naczynia i piec ok. 1 godz. w temp. 180- 190 st. C, aż będą miękkie. Wyjąć i kroić po skosie.
Sos z kurek. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać kurki i dalej smażyć, od czasu do czasu mieszając. Gdy kurki nam się już podsmażą to dodajemy do nich kawałkami serek topiony, rozcierając co jakiś czas ewentualne grudki. Smacznego.