Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję dla Ciebie obłędnie pyszne danie obiadowe. Soczyste mięso, aromatyczne dodatki to połączenie idealne. To połączenie jest idealne, spróbuj przekonaj się Sam.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w dwucentymetrowe plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej większej patelni przygotowuję sos. Obieram cebulę, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Papryki myję, obieram z nasion, kroję w paseczki i łączę z grzybami. Następnie dodaję pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Podlewam jedną szklanką wody i gotuje dziesięć minut.
4. Na koniec dodaję przecier, chili oraz ketchup, pięć minut gotuję i łączę z mięsem
5. Danie gotowe. Smacznego.