Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polewka na kefirze"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 113
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 113
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Mięso umyj i włóż do 1 litra zimnej wody. Gotuj z listkami laurowymi i zielem angielskim. Ziemniaki i włoszczyznę obierz, pokrój. Czosnek obierz, ogórek drobno potnij. Z gotującego się wywaru zdejmij szumowiny, dodaj pokrojone warzywa, mrożony groszek, ogórek i czosnek. Dopraw solą.
Koperek umyj i osusz. Odłóż kilka gałązek do dekoracji. Resztę zwiąż i włóż do zupy. Kefir wymieszaj z mąką, odstaw na kilka minut. Dolej do niego kilka łyżek gorącego wywaru, wymieszaj i wlej do zupy.
Gdy warzywa i mięso będą miękkie, wyjmij pęczek koperku. Pokrój mięso z zupy na małe kawałki i znów włóż do wywaru. Dopraw pieprzem, posyp koperkiem.Źródło: Naj