Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa tarta tatin"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1396
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4342
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 294
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1396
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4342
Składniki
Pomidory umyj i po usunięciu szypułek przekrój na pół. Następnie podsmaż na rozgrzanej oliwie. Pomidorkami wyłóż dno okrągłej formy do tart lekko wysmarowanej olejem i posypanej pieprzem. Skrop octem balsamicznym i roztopionym masłem. Ciasto rozwałkuj i przytnij do obwodu formy plus 3 cm.
Połóż je na pomidorach, podwijając brzegi pod spód. Lekko dociśnij i nakłuj ciasto w kilku miejscach. Wstaw formę do piekarnika i piecz około 25 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw na 5 minut. Na wierzchu formy połóż talerz i jednym, zdecydowanym ruchem obróć formę. Tartę udekoruj listkami bazylii.Źródło: Na żywo