Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z kluseczkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Z korpusu, warzyw i przypraw ugotować rosół. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, ponownie zagotować i zabielić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki pszennej. Zagotować.
W czasie gdy zupa się gotuje, przygotować kluseczki. Twaróg dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, bazylią i doprawić.
Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Kluski położyć na zupę. Ozdobić.
Smak zupy warto nieco podkręcić przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z chlebem tostowym.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium