Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z lubczykiem"
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 455
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 526
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 821
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 455
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 526
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 821
Składniki
Oczyszczone, obrane i umyte warzywa pokrój w cienkie paski. Ugotuj do miękkości z porcją rosołową, kostką rosołową, zielem angielskim i liściem lauro wym w 4 litrach wody.
Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy, chwilę gotuj. Na koniec wrzuć prażoną cebulkę i lubczyk (posiekany lub nie). Dopraw, dodaj śmietankę (wg uznania). Podawaj z ryżem albo makaronem.Źródło: Chwila dla Ciebie