Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorowe spaghetti bez mięsa

Pomidorowe spaghetti bez mięsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11210

Dodano:

Odsłon: 17749

Nie zawsze mam ochotę na mięso, zawsze jednak mam ochotę na spaghetti:). To jedno z tych dań, które można przygotować zupełnie bez udziału mięsa. Szybko, tanio

Składniki

  • 500g makaronu spaghetti
  • 1 litr passaty pomidorowej
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
  • ser do posypania
  • bazylia do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidorowe spaghetti bez mięsa

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, i marchewkę, pod koniec dodajemy czosnek, podsmażamy kilka sekund, po czym wlewamy passatę. Dodajemy przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut do zredukowania płynów.

  3. Makaron łączymy z sosem. Przed podaniem posypujemy startym serem, dekorujemy listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń