Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorówka z grissini

Pomidorówka z grissini

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Pomidorówka z grissini"

Składniki

  • 800 ml bulionu drobiowo-wołowego
  • 3 puszki pomidorów krojonych
  • 15 dag koziego twarożku
  • 1 paczka włoskich paluszków grissini
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1-2 łyżki miodu naturalnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Zeszklić ją na oliwie, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, dusić pod przykryciem ok. pół godziny, zmiksować.

  2. Do pomidorów dodać bulion, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, miodem, gotować ok. 10 minut.

  3. Podawać z grissini i kulką koziego twarożku, udekorować posiekaną bazylią.

  4. W sezonie ugotuj tę zupę ze świeżych pomidorów. Wzbogać jej smak mieszanką świeżych lub suszonych ziół włoskich.

  5. ok. 25 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń