Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorówka z grissini"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3133
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2237
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3133
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2237
Składniki
Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Zeszklić ją na oliwie, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, dusić pod przykryciem ok. pół godziny, zmiksować.
Do pomidorów dodać bulion, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, miodem, gotować ok. 10 minut.
Podawać z grissini i kulką koziego twarożku, udekorować posiekaną bazylią.
W sezonie ugotuj tę zupę ze świeżych pomidorów. Wzbogać jej smak mieszanką świeżych lub suszonych ziół włoskich.
ok. 25 minut.Źródło: Twoje Imperium