Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne danie,z pewnością przypadnie Wam do gustu. Doskonały obiad na upalne dni.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 83
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4324
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 83
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4324
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle, dusić na wolnym ogniu, aż zacznie mięknąć. Czosnek pokroić w plasterki, pierś z kurczaka w paski. Z pomidorów odkroić wierzch i usunąć gniazda nasienne, wstawić do nagrzanego do 200 o C piekarnika nastawionego na funkcję grill.
W tym samym czasie na rozgrzanym oleju zeszklić czosnek, dodać go do przesmażonej dyni i na tym samym tłuszczu usmażyć na złoty kolor pierś z kurczaka, oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię do kurczaka wrzucić dynię i czosnek, zagrzać i połączyć z oregano. Gotowym farszem nadziewać zapieczone pomidory, dekorować listkami oregano, podawać.