Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne danie,z pewnością przypadnie Wam do gustu. Doskonały obiad na upalne dni.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154736
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5380
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154736
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle, dusić na wolnym ogniu, aż zacznie mięknąć. Czosnek pokroić w plasterki, pierś z kurczaka w paski. Z pomidorów odkroić wierzch i usunąć gniazda nasienne, wstawić do nagrzanego do 200 o C piekarnika nastawionego na funkcję grill.
W tym samym czasie na rozgrzanym oleju zeszklić czosnek, dodać go do przesmażonej dyni i na tym samym tłuszczu usmażyć na złoty kolor pierś z kurczaka, oprószyć solą i pieprzem. Na patelnię do kurczaka wrzucić dynię i czosnek, zagrzać i połączyć z oregano. Gotowym farszem nadziewać zapieczone pomidory, dekorować listkami oregano, podawać.