Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory nadziane mięsem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
ok. 45 minut
Ryż w woreczku ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać mięso mielone i ryż, porządnie rozmieszać. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dołożyć bułkę, żeby masa była ścisła.
Pomidory umyć, osuszyć, szypułki zostawić. Skroić wierzchy na wysokości 1/8, zachować. Środki delikatnie wydrążyć łyżeczką, starając się zrobić jak najbardziej pojemne naczynko na nadzienie. Odłożyć do odcieknięcia, po czym nałożyć kopiasto farsz.
Ser zetrzeć na tarce, posypać nim wierzch mięsa. Pomidory wstawić do formy żaroodpornej, podlać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Gdy ser zacznie się mocno przypiekać, nakryć wierzchami pomidora i piec dalej – ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium