Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidory nadziewane mięsem

Pomidory nadziewane mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 83

Dodano:

Odsłon: 4160

Pomidory faszerowane w ładnej oprawie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pomidory nadziewane mięsem

Przygotowanie

  1. Pomidory kroimy w taki sposób jak na zdjęciu, większe części drylujemy.

    Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego i ugotowanej kaszy, doprawiamy według uznania (można też wykorzystać odsączony miąższ z wydrylowanych pomidorów).

    Wypełniamy pomidory farszem, posypujemy startym parmezanem i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy wcześniej odciętymi mniejszymi częściami pomidora.

    Piekarnik ustawiamy na termoobieg i pieczemy około 30 minut.

    Po wyjęciu z piekarnika zrywamy świeże liście bazylii, i wkładamy je między dwie części pomidora (zdjęcie).

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń