Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane w ładnej oprawie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
Składniki
Pomidory kroimy w taki sposób jak na zdjęciu, większe części drylujemy. Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego i ugotowanej kaszy, doprawiamy według uznania (można też wykorzystać odsączony miąższ z wydrylowanych pomidorów). Wypełniamy pomidory farszem, posypujemy startym parmezanem i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy wcześniej odciętymi mniejszymi częściami pomidora. Piekarnik ustawiamy na termoobieg i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zrywamy świeże liście bazylii, i wkładamy je między dwie części pomidora (zdjęcie). Smacznego :)