Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane w ładnej oprawie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415613
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2633
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415613
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2633
Składniki
Pomidory kroimy w taki sposób jak na zdjęciu, większe części drylujemy. Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego i ugotowanej kaszy, doprawiamy według uznania (można też wykorzystać odsączony miąższ z wydrylowanych pomidorów). Wypełniamy pomidory farszem, posypujemy startym parmezanem i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy wcześniej odciętymi mniejszymi częściami pomidora. Piekarnik ustawiamy na termoobieg i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zrywamy świeże liście bazylii, i wkładamy je między dwie części pomidora (zdjęcie). Smacznego :)