Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane w ładnej oprawie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9062
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8472
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5828
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9062
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8472
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5828
Składniki
Pomidory kroimy w taki sposób jak na zdjęciu, większe części drylujemy. Przygotowujemy farsz z mięsa mielonego i ugotowanej kaszy, doprawiamy według uznania (można też wykorzystać odsączony miąższ z wydrylowanych pomidorów). Wypełniamy pomidory farszem, posypujemy startym parmezanem i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy wcześniej odciętymi mniejszymi częściami pomidora. Piekarnik ustawiamy na termoobieg i pieczemy około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika zrywamy świeże liście bazylii, i wkładamy je między dwie części pomidora (zdjęcie). Smacznego :)