Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory w zalewie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1709
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1709
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Gorczycę, pieprz, oraz czosnek wyłóż na sito i przelej wodą. Włóż do garnka.
Wlej ocet, wodę i miód, posól. Doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut. Następnie przecedzić przez sito.
Wyjmij czosnek (umieścisz go później w słoiku z pomidorami).
Pomidory umyj i ponakłuwaj wykałaczką, włóż do wyparzonych słoików.
Poprzekładaj umytymi listkami bazylii i papryczkami chili. Zalej ciepłą marynatą około 2 cm powyżej warzyw (muszą być całkowicie zakryte roztworem).
Słoje szczelnie zamknij i odwróć do góry dnem do wystygnięcia. Pomidorki będą gotowe do spożycia za ok. 2 miesiące.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV