Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobry gulasz? Skorzystaj z przepisu Roberta Makłowicza. Postępuj zgodnie ze wskazówkami, a stworzysz aromatyczne danie, w którym mięso będzie dosłownie rozpływać się w ustach
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 312
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 717
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 312
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 717
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Pokrój drobno cebulę i czosnek. Podsmaż je na maśle aż będą złociste. Dodaj pokrojone w kostkę mięso. Smaż na dużym ogniu, żeby wołowina się ścięła. Dodaj pokrojone w kostkę papryki i paprykę w proszku. Podlej wszystko wodą i winem. Doprowadź do zagotowania mieszając (by wino wyparowało). Dodaj resztę przypraw i pastę pomidorową. Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 2 godzin. Co jakiś czas mieszaj i w razie potrzeby dolewaj wody.
Podawaj gorący gulasz w głębokim talerzu w towarzystwie kaszy lub ziemniaków. Świetnie pasuje także do placków ziemniaczanych.