Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobry gulasz? Skorzystaj z przepisu Roberta Makłowicza. Postępuj zgodnie ze wskazówkami, a stworzysz aromatyczne danie, w którym mięso będzie dosłownie rozpływać się w ustach
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 329
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 72
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1389
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 329
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 72
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1389
Składniki
Pokrój drobno cebulę i czosnek. Podsmaż je na maśle aż będą złociste. Dodaj pokrojone w kostkę mięso. Smaż na dużym ogniu, żeby wołowina się ścięła. Dodaj pokrojone w kostkę papryki i paprykę w proszku. Podlej wszystko wodą i winem. Doprowadź do zagotowania mieszając (by wino wyparowało). Dodaj resztę przypraw i pastę pomidorową. Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 2 godzin. Co jakiś czas mieszaj i w razie potrzeby dolewaj wody.
Podawaj gorący gulasz w głębokim talerzu w towarzystwie kaszy lub ziemniaków. Świetnie pasuje także do placków ziemniaczanych.