Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popsy z kurczaka to niewielkie kotleciki z mięsa mielonego, które panieruje się w bułce tartej i smaży na głębokim tłuszczu. Świetnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju wydarzeniach rodzinnych, imprezach, a nawet dziecięcych przyjęciach. Całość jest niezwykle aromatyczna, a dużą zaletą tych popsów jest możliwość indywidualnej modyfikacji dodawanych przypraw, a tym samym sterowanie smakiem. Miłośnicy pikantniejszych nut mogą dodać więcej chili, a fani ziołowych smaków – natkę pietruszki czy tymianek.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 176
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 458
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 114
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 180
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 176
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 458
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso mielone, olej i musztardę przenieś do miski. Dopraw masę solą, pieprzem, czosnkiem i chili. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie uformuj podłużne kotleciki i odłóż je na bok.
Przygotuj panierkę. Do głębokiego talerza wsyp mąkę ziemniaczaną i bułkę tartą razem z solą i pieprzem. Bierz każdy kotlecik i panieruj go w przygotowanej mieszance, mocno dociskając.
Na patelni lub w szerokim garnku rozgrzej olej do temperatury 170 st. Celsjusza. Wkładaj popsy z kurczaka do tłuszczu i smaż na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu wyjmij kotleciki i odłóż je na papierowe ręczniki, które wchłoną nadmiar tłuszczu. Danie podawaj na ciepło, posypane siekaną natką pietruszki, z dodatkiem ulubionego sosu lub dipu.