Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i rozgrzewające danie na zimne, pochmurne dni. Potrawka z kalafiora, z dodatkiem ostrych przypraw, marchewki i kukurydzy to fajny i szybki pomysł na warzywny obiad. Polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3220
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3220
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Kalafior umyć i podzielić na mniejsze różyczki. Marchewkę i paprykę pokroić w małe kawałki. Cebulę i ząbki czosnku posiekać drobno i podsmażyć na oleju w garnku. Po chwili dodać wszystkie przyprawy, wymieszać. Do garnka wrzucić kalafior i marchewkę, zalać 2 szklankami wody i dusić przez kilka minut.
Do podduszonych warzyw dodać paprykę i kukurydzę, zalać mleczkiem kokosowym i znów dusić na małym ogniu kilka minut. Doprawić jeszcze na koniec szczyptą pieprzu cytrynowego i podawać z ryżem.