Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny kompromis, który wyszedł smaczny ;) Tak to jest, jak jedna osoba chce to, druga tamto ;) Pyszne zagospodarowanie mięsa z drobiowego rosołu.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 293
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 107
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 293
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 107
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Składniki
Ugotowane mięso oddzielamy od kości, usuwamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki. Marchew podsmażamy na rozgrzanym maśle, przez kilka minut. Następnie dodajemy mąkę, smażymy jeszcze 2-3 minuty, zalewamy rosołem i dokładnie rozprowadzamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy marchew będzie miękka. Do marchewki dodajemy mięso i osączony z zalewy groszek. Podgrzewamy razem przez ok. 5 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.