Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 476
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 458
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 53
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 476
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 458
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 53
Składniki
UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU. USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.
DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ. CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE. SMACZNEGO!