Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka jesienna z kurczaka i kapusty pekińskiej.

Potrawka jesienna z kurczaka i kapusty pekińskiej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2516

Dodano:

Odsłon: 1057

Pyszne danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu.

Składniki

  • PIERŚ Z KURCZAKA
  • PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
  • NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
  • KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
  • SZKLANKA BULIONU
  • 1 CEBULA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 1 LIŚĆ LAUROWY
  • 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
  • 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
  • PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
  • OLEJ DO SMAŻENIA
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Potrawka jesienna z kurczaka i kapusty pekińskiej.

Przygotowanie

  1. UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU.


    USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE.
    PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.

  2. DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ.

    CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń