Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka meksykańska"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4901
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45681
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4901
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45681
Składniki
Cebulę, czosnek i chili posiekaj. Filety z kurczaka pokrój w paseczki. Z papryk usuń środek i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, chili i czosnek.
Dodaj mięso i smaż do zrumienienia mięsa. Dodaj paprykę, dopraw solą, pieprzem, oregano i zalej bulionem. Kukurydzę osącz z zalewy. Pomidory z puszki rozgnieć i razem z kukurydzą dodaj do garnka i gotuj 10 minut.
Pomidorki koktajlowe potnij na połówki. Razem z posiekanym tymiankiem dodaj do potrawki około 5 minut przed końcem gotowania. Przed podaniem potrawkę ponownie dopraw solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień