Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka meksykańska"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13256
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5542
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13256
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5542
Składniki
Cebulę, czosnek i chili posiekaj. Filety z kurczaka pokrój w paseczki. Z papryk usuń środek i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, chili i czosnek.
Dodaj mięso i smaż do zrumienienia mięsa. Dodaj paprykę, dopraw solą, pieprzem, oregano i zalej bulionem. Kukurydzę osącz z zalewy. Pomidory z puszki rozgnieć i razem z kukurydzą dodaj do garnka i gotuj 10 minut.
Pomidorki koktajlowe potnij na połówki. Razem z posiekanym tymiankiem dodaj do potrawki około 5 minut przed końcem gotowania. Przed podaniem potrawkę ponownie dopraw solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 45 minut 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień