Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca potrawka w stylu meksykańskim z fasolką czerwoną. Można ją podawać z plackami tortilla lub pieczywem. U mnie potrawka podana z kluseczkami gnocchi.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1476
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1797
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9101
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1476
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1797
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9101
Składniki
Mięso kroimy w duże kawałki 2 x 2cm. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Papryki czyścimy z gniazd, myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Fasolę osączamy.
Mięso oprószamy mąką i podsmażamy partiami na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż zbrązowieje. Przekładamy do większego rondla. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem, gdy się zeszklą przekładamy do mięsa. Mięso zalewamy bulionem, pomidorami i dusimy pod przykryciem około godziny. Następnie do garnka dodajemy marchew i paprykę i dusimy kolejne 30 minut (aż mięso będzie miękkie). Pod koniec dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku sosem tabasco, solą i pieprzem. Smacznego!