Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka którą dzisiaj polecam, można by powiedzieć, że jest to danie jednogarnkowe albo zwykły gulasz. Potrawka podana z makaronem jest bardzo sycąca i smakowita.
garnek, patelnia,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5311
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5311
Składniki
Kiełbasę pokroić w plasterki, następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Po podsmażeniu kiełbasę wyjąć, a do tłuszczu włożyć pokrojoną cebulę. Po kilku minutach dodać pokrojoną paprykę. Gotować na małym ogniu około 8 - 10 minut, dodać podsmażoną kiełbasę oraz pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Wymieszać, a następnie dodać 300 ml bulionu. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem przyprawą uniwersalną, papryką ostrą oraz majerankiem. Gotować jeszcze około 3 -5 minut. Makaron pastani ugotować według opisu na opakowaniu. Potrawkę podawać z ugotowanym makaronem, oprószoną posiekaną natką pietruszki.