Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka po hiszpańsku z papryką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15874
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15874
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Kiełbasę potnij w kosteczkę. Cebule obierz, posiekaj. Chili oczyść, potnij na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, zdejmij. Na ten sam tłuszcz wrzuć mięso, kiełbasę, cebule oraz chili. Posyp solą, pieprzem i słodką papryką. Krótko razem zasmaż. Dodaj pomidory z puszki i 2 szklanki gorącej wody. Duś pod przykryciem ok. 2 godz.
Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki pokrój w kostkę. Dodaj je do potrawki 30 minut przed końcem duszenia. Wrzuć pieczarki. Ponownie przypraw. Gotową potrawkę posyp siekanym szczypiorkiem. Podawaj polaną śmietaną.Źródło: Naj